Kinderopvang

 
3.jpg

Voorschoolse kinderopvang 0 tot 3 jaar

Gaat je kindje nog niet naar school en heb je opvang nodig terwijl jij aan het werk bent of andere zaken moet regelen? Dan is de voorschoolse kinderopvang een oplossing. Een kinderdagverblijf biedt structuur aan kinderen. Bovendien krijgen ze de ruimte om te groeien in hun eigen tempo in een veilige en uitdagende omgeving. Ze leren van kleins af aan om te gaan met andere kinderen, waardoor de basis voor sociale vaardigheden en verbondenheid gelegd wordt.


Opvang zieke kinderen

Wordt je kind plots ziek en heb je opvang nodig terwijl jij aan het werk bent of andere zaken moet regelen? De verschillende ziekenfondsen organiseren thuisoppas voor je zieke kind.


  Buitenschoolse Kinderopvang 2,5 tot 12 jaar

  Kinderen van 2,5 tot 12 jaar kunnen voor en na school, op woensdagnamiddag, vakantiedagen en schoolvrije dagen terecht bij de buitenschoolse kinderopvang.


  Gezinsbond

  de kinderoppasdienst van de Gezinsbond staat voor je klaar wanneer je opvang zoekt voor je kinderen; De Gezinsbond beschikt over een uitgebreid net van plaatselijke kinderoppasdiensten. Dit geeft jou als ouder de mogelijkheid om dicht in je buurt een babysitter te vinden.

  Handig adres: https://www.kinderoppasdienst.be/ouders


  Vakantie

  Ook tijdens de vakanties moet je niet lang zoeken naar de geschikte opvang voor je kind(eren). Tijdens elke vakantie biedt de gemeente een ruim aanbod aan opvangmogelijkheden.